Coaching by Saskia – Time flies

On Monday my week started in a great way with a inspirational coaching session with Saskia. The encouragement to look beyond my current thinking and analysis works well, so after an hour and a half I summarised the following points from the conversation:

 1. Feed my BlueLeaf blog with the ouputs of this conversation; by turning the coaching conversation into a completion exercise.
 2. My focus is on working with different sorts of dialogue and inquiry: Socratic dialogue; Appreciative inquiry; Images – develop questions for standard questions with cartoonist; Children’s tales and books (see de Ober van Niks; Loes Riphagen en een beestenboel)
 3. My focus and preference is on here and now (het hier en nu!) and establishing client contact is a prerequisite for further grounding. For this understanding the position, relation and type of conversation is essential
 4. During the conversation we identified  a number of key terms and phrases, these could well be used for the blog structure:
 • Bricoleur (Weick) – catalyst (See Starfish and the Spider)
 • Fear and Aspiration = the limiting solution/approach – the enabling solution/approach;
 • The need for freespaces, like Arts et Amicitae (?); … van Renswoude
 • Onderzoekend leiderschap – leading and working with questions;
 1. Develop the concept of a free discussion and co-thinking timeslot – Friday afternoon breeze in. Free co-thinking using social media applications or face2face discussion on any client related issue.
 2. Play with the idea of developing an internet generated book on people who live and work with questions: eg. Pieter Pekelharing – welke vraag heb je? Frank van Kreuningen en zijn Spinoza volgen; Also look at the Business Model generation approach

One Comment

 1. Russell Kerkhoven says:

  Saskia’s reactie, deze keer nog via e-mail

  Gelukt!
  De mail met de handout had ik vanuit Engels verstuurd, vandaar geen verhaaltje erbij. Alleen stuurt mijn pc hem dan pas ECHT weg als ik weer online ben….
  Nou, wat wordt je blog mooi. Schatkist is wel een goed woord. Ik zie echt wel je eigen stem door komen klinken. Juist door het eclectische, door meerdere invalshoeken, waarin ik steeds dezelfde persoon zie doorschemeren. Mijn gevoel zegt me dat het goed is door te gaan met je ‘invuloefening’…We hadden maandag een paar mooie nieuwe aanvullingen volgens mij.

  Ik heb nog een paar tips daarbij.
  • alleen eigen teksten opnemen… Je schrijft zo mooi, en als je iets ‘kopieert’ (de oefening van de foto-strip bij Tools) dan is dat een stijlbreuk. Het maakt het ook ineens veel ‘rommeliger’, heel gek. Hoewel jij zelf misschien denkt dat het geen verschil maakt of jij schrijft of dat je iets overneemt, het maakt wel verschil…
  • ga ‘door’ je grumpyness tot je bent aangekomen bij wat je wilt, en schrijf DAT op. Dus het CV gedicht zou ik heroverwegen, het laat iets van je grumpyness zien, voor mijn gevoel. Tegelijk doe je ook wel het CV. Terwijl dat niet beslist hoeft. Ik vind het sterker als je door je moppergevoel heen ‘steekt’, en de energie gebruikt om een nieuwe vorm voor je cv te vinden, eentje die wel informatief is en jou als mens laat zien… Dus dat je de creatieve kant laat prevaleren. Dat is je scheppende kant, uiteindelijk. In het voorbeeld van het koken zit hij bijvoorbeeld. Je koopt een aubergine, daar zitten rotte plekken in, dus wat doe je: je snijdt ze eruit en verwerkt hem meteen. Punt. Analogie: Je moet iets van een CV schrijven, dat vind je eigenlijk maar niets, dus wat doe je: …?? : ) (ik laat me graag verrassen : ).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.