Axiomnews NL

De magie van ‘generatief nieuws’ als unieke meerwaarde

Peter Pula, oprichter en eigenaar van Axiom News Canada bezoekt in februari a.s. Nederland. Op 18- , 19- en 20 februari a.s. organiseren we daarom op drie verschillende locaties (achtereenvolgens Amsterdam, Leeuwarden en Maastricht )  workshops rondom de toepasbaarheid van generatieve communicatie en maken zo een start met Axiom Nieuws Nederland.

Axiom News Canada heeft inmiddels 15 Jaar ervaring met generatieve Communicatie en is wereldwijd koploper op dat gebied. De Van Gemert Groep is vanaf begin dit jaar de Nederlandse representant Van Axiom News Canada en werkt daarin samen met met Annemiek Mintjes en Russell Kerkhoven

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op.  Zie ook www.vangemertgroep.nl en www.axiomnews.ca

Wat is generatief nieuws?

Generatief betekent: iets mogelijk maken, tot ontwikkeling brengen. We zien nieuws niet als een eindproduct maar als een vonk voor verdere ontwikkeling van mensen, organisaties en maatschappij. Verhalen van mensen verzamelen en vastleggen die dingen realiseren, ergens in geloven, iets willen waarmaken en daar trots op zijn, zijn uitermate inspirerend. Aanstekelijk voor anderen die enthousiast worden om ook in actie te komen.

Nieuws maken betekent ook nieuwe informatie verzamelen, verschillende gezichtspunten ontdekken, ideeën boven water halen, temperatuur meten. En dat vormt na verloop van tijd een uiterst waardevolle bron van kennis. Dat helpt bij het maken van keuzes en het bepalen van richting. Cocreatief, met en vanuit stakeholders, constructief, authentiek en gericht op ontwikkeling. Dit nieuws heeft de potentie om verandering op gang te brengen. Want dat is de kracht van generatieve communicatie. De toepasbaarheid en toegevoegde waarde van generatieve communicatie als procesversneller is dan ook breed en groot te noemen.

 

Kijk ook eens op:

http://www.axiomnieuws.net/2014/01/ai-magazine-wijdt-bijdrage-aan-generatieve-journalistiek/

http://www.axiomnieuws.net/2013/01/steunpunt-vakantieparticipatie-pioniert-met-generatief-nieuwsproject/

http://nieuwsvakantieparticipatie.be/

http://www.axiomnews.ca/journalism?utm_source=Axiom+Enews+December+13+2013&utm_campaign=Dec.+13%2C+2013&utm_medium=email

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.